Frigărui cu varză de Bruxelles (oase sănătoase)
Micuţele verze de Bruxelles au numeroase beneficii pentru sănătate, printre acestea se numără şi faptul că îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos. Aportul scăzut de vitamina K este asociat cu un risc crescut de fracturi la nivelul oaselor. Însă un consum adecvat de vitamina K (element pe care varza de Bruxelles îl conţine) îmbunătăţeşte sănătatea oaselor.
Vitamina aceasta îmbunătăţeşte absorbţia de calciu. Aşadar, dacă vrei să te bucuri de mai mult calciu şi vitamina K, mănâncă varză de Bruxelles şi testează reţeta pe care ţi-o recomandăm azi.
Ingrediente
450 g varze de Bruxelles, tăiate în jumătăţi 2 linguri ulei de măsline 4 beţişoare pentru frigărui ¼ linguriţă sare grunjoasă piper negru măcinat 1 lingură cremă balsamică, opţional (vezi reţeta aici)
Mod de preparare
Aşezi verzele pe beţişoare (vezi imaginile) şi le aşezi pe o folie de aluminiu suficient de mare, ca să le acoperi. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le condimentezi cu sare şi piper după gust.
Încingi grătarul şi când suprafaţa este gata, aşezi foliile cu frigăruile, acoperindu-le uşor. Le frigi aşa aproximativ 30 de minute şi le întorci la fiecare 5 minute, ca să nu se ardă verzele. Când sunt gata, dacă vrei, le stropeşti cu cremă balsamică şi le mănânci imediat.
Sursa+ foto: www.skinnytaste.com
Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă
Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă
Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi
Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi
Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles FOTO
Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles FOTO
Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles FOTO
Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles FOTO