Frittata cu bacon şi ouă (gravide)

1 septembrie 2016   Rețete de regim

Dacă ţi se pare dificil să mănânci sănătos atunci când eşti însărcinată, fie din cauza programului prea încărcat, fie din cauza poftelor de gravidă, noi ţi-am pregătit o reţetă simplă de frittata cu bacon şi ouă. Este o mâncare hrănitoare, care conţine ingrediente cu multe vitamine şi minerale. Însă este esenţial să alegi unele ingrediente sărace în sodiu, adică nu prea sărate. Dacă ai îndoieli în privinţa meniului din timpul sarcinii, discută cu medicul tău nutriţionist.

Ingrediente

8 ouă 1 praf sare piper negru măcinat, după gust 100 sau 120 g bacon nesărat, tăiat bucăţi mici 1 lingură ceapă verde sau arpagic proaspăt tocat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Într-un bol, baţi cele 8 ouă cu un pic de sare şi cu piperul negru măcinat. Laşi deoparte compoziţia.

Tai baconul nesărat în bucăţi sau fâşii, îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă (care rezistă la temperaturile din cuptorul tău), la foc mediu, până devine crocant.

Torni ouăle bătute peste baconul din tigaie şi presari ceapa verde tocată. Dai tigaia sau cratiţa la cuptorul încins şi laşi fritatta să se coacă 10-12 minute. Când e gata, serveşti mâncarea caldă, rece sau la temperatura camerei. O poţi păstra la frigider cel mult 3 zile.

Sursa + foto: www.parents.com

Salată cu mere şi varză Kale (gravide)

Salată cu mere şi varză Kale (gravide)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel (gravide)

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel (gravide)

Mai multe