Frittata cu legume, pentru gravide

24 martie 2017   Rețete de regim

Această reţetă simplă a fost special creată pentru femeile gravide. Reţeta se axează pe un indice glicemic scăzut la fiecare porţie, iar preparatul conţine proteine slabe, care te vor ajuta să îţi menţii greutatea la un nivel normal în timpul sarcinii.

Frittata cu legume - Ingrediente

400 g cartofi dulci, curăţaţi, tăiaţi cuburi mari 2 linguri ulei 1 ardei gras roşu, tăiat bucăţi mai mari 2 căţei de usturoi, feliaţi 6 ouă 35 g parmezan ras sare piper

Frittata cu legume - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Ungi o tavă de copt mai adâncă. Fierbi apă într-o cratiţă, la foc mediu-mare, până dă în clocot. Adaugi cartofii dulci tăiaţi şi îi fierbi 5 minute sau până se înmoaie, apoi îi scurgi.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu-mare, adaugi ardeiul gras şi îl sotezi 3 minute, amestecând des. Adaugi usturoiul şi îl mai ţii 1 minut pe foc, până se înmoaie ardeiul gras. Iei de pe foc.

Baţi ouăle şi le amesteci într-un bol cu 25 g de parmezan. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni amestecul de ouă în tavă. Pui cartofii fierţi şi ardeiul gras şi presari restul de parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute, sau până se rumeneşte frittata, iar legumele sunt pătrunse.

O laşi să se răcească. Feliezi frittata şi o păstrezi, dacă vrei, într-un recipient etanş.

Sursa +foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe