Fulgi de ovăz cu ananas şi piersici, fără lapte
Îţi recomandăm un mic dejun sănătos şi săţios, care poate fi consumat inclusiv de persoanele care au intoleranţă la lactoză. Prepară-ţi şi tu un bol cu fulgi de ovăz şi fructe delicioase.
Fulgi de ovăz cu ananas şi piersici, fără lapte - Ingrediente
375 g ananas, descojit şi tăiat bucăţele 2 piersici fără sâmburi, tocate 1 mango fără sâmburi, descojit şi tocat 60 ml lapte de migdale, neîndulcit 1 linguriţă esenţă de vanilie 65 g fulgi de ovăz
Pentru decor
3 feliuţe de ananas
1 piersică fără sâmbure, feliată
40 g zmeură proaspătă sau congelată
frunze de mentă, opţional
Fulgi de ovăz cu ananas şi piersici, fără lapte - Mod de preparare
Pui bucăţelele de ananas, piersică şi mango într-un blender, torni laptele şi adaugi esenţa de vanilie. Amesteci până la omogenizare.
Transferi compoziţia de fructe într-un vas mare. Adaugi fulgii de ovăz şi amesteci ca să se combine. Acoperi şi dai la frigider peste noapte.
Torni amestecul rece de ananas în vasul curat al unui blender şi amesteci din nou, până se omogenizează.
Torni piureul de fructe în boluri şi nivelezi cu o lingură. Foloseşti o formă de biscuiţi, dacă doreşti, pentru a tăia flori sau alte modele din feliile de ananas. Decorezi piureul de fructe cu felii de piersici, felii tăiate de ananas şi frunze de mentă, dacă doreşti.
Sursa + foto: www.taste.com.au