Humus de morcovi

10 martie 2017   Rețete de regim

Dacă lactoza reprezintă o problemă în ceea ce priveşte alimentaţia ta, această reţetă de hummus cu morcovi va fi perfectă pentru tine şi cei dragi. Încearcă, aşadar, un preparat indicat pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.

Hummus de morcovi – Ingrediente

1 linguriţă chimion măcinat 350 g morcovi (aproximativ 3 bucăţi), curăţaţi, tăiaţi bucăţi de 2 cm 2 linguri ulei de măsline 400 g năut de la conservă, scurs de lichid şi spălat 1 lingură pastă de tahini 1 lingură zeamă de lămâie biscuiţi de tip crackers din orez, pentru servire

Hummus de morcovi – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Pui chimionul, morcovii şi jumătate din cantitatea de ulei într-un bol. Amesteci ca să se combine aromele. Răstorni compoziţia în tava pregătită şi o dai la cuptor 25 de minute sau până când morcovii se rumenesc şi se înmoaie. Scoţi tava şi îi laşi să se răcească.

Pui morcovii copţi, năutul scurs, pasta de tahini, zeama de lămâie şi restul de ulei într-un robot de bucătărie. Amesteci până când obţii o pastă fină. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat acest hummus de morcovi, dacă doreşti, cu biscuiţi crackers din orez.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe