Îngheţată de piersici cu miere

7 august 2017   Rețete de regim

Nu ai nevoie de zahăr pentru a prepara o îngheţată răcoritoare. Mierea o va îndulci îndeajuns şi-i va oferi un gust deosebit.

De ce ai nevoie pentru îngheţată

4 piersici

100 g miere

200 ml lapte

200 g smântână

3 gălbenuşuri

2 linguriţe esenţă de vanilie

Cum se prepară îngheţata

Descojeşti piersicile, le îndepărtezi sâmburii şi le tai cubuleţe. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până când se înmoaie, apoi le pasezi împreună cu mierea.

Combini laptele cu smântâna şi le pui pe foc împreună cu gălbenuşuri frecate. Amesteci până când începe să se îngroaşe compoziţi, apoi dai deoparte şi adaugi piureul de piersici şi esenţa de vanilie. Omogenizezi şi pui în forme. Dai îngheţata la congelator şi o amesteci din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

Sursa http://tarasmulticulturaltable.com

http://tarasmulticulturaltable.com

Mai multe