Îngheţată de piersici cu miere
Nu ai nevoie de zahăr pentru a prepara o îngheţată răcoritoare. Mierea o va îndulci îndeajuns şi-i va oferi un gust deosebit.
De ce ai nevoie pentru îngheţată
4 piersici
100 g miere
200 ml lapte
200 g smântână
3 gălbenuşuri
2 linguriţe esenţă de vanilie
Cum se prepară îngheţata
Descojeşti piersicile, le îndepărtezi sâmburii şi le tai cubuleţe. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până când se înmoaie, apoi le pasezi împreună cu mierea.
Combini laptele cu smântâna şi le pui pe foc împreună cu gălbenuşuri frecate. Amesteci până când începe să se îngroaşe compoziţi, apoi dai deoparte şi adaugi piureul de piersici şi esenţa de vanilie. Omogenizezi şi pui în forme. Dai îngheţata la congelator şi o amesteci din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, pentru a nu se forma cristale de gheaţă.