Inimioare cu migdale (pentru diabet)
Aceste fursecuri pot preparate atât când cei mici îţi cer ceva dulce, dar şi atunci când vrei să faci o surpriză cuiva drag. Învaţă cum se prepară fursecuri cu migdale.
De ce ai nevoie pentru fursecuri cu migdale
250 g unt
100 g îndulcitor
2 gălbenuşuri
1 vârf de cuţit praf de copt
100 g migdale măcinate
350 g făină
50 g migdale decojite
Cum se prepară fursecuri cu migdale
Mixezi îndulcitorul cu untul şi un gălbenuş până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugi treptat migdalele măcinate, praful de copt, făina şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl împachetezi în folie şi îl laşi la rece circa două ore.
Întinzi aluatul în foaie subţire, decupezi cu o formă specială inimioare şi le aşezi într-o tavă tapetată cu folie de copt, la distanţă una de alta. Separat, baţi gălbenuşul rămas cu o linguriţă de apă şi ungi deasupra fiecare inimioară. Lipeşti deasupra câte o migdală şi le coci circa 15 minute în cuptorul preîncălzit. Le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească pe un grătar.