Lasagna cu praz (pentru combaterea asteniei)
Prazul este pe toate tarabele acum şi îl poţi folosi în mâncăruri chiar şi pentru combaterea asteniei.
Ai nevoie pentru (1 tavă)
1 pachet foi de lasagna 1 praz 1 broccoli 100 g caşcaval sare
750 ml lapte
125 g unt
125 g făină
sare
piper
1 praf nucşoară
Mod de preparare
Amesteci laptele cu făina până nu mai sunt cocoloaşe şi aşezi vasul pe foc. Când compoziţia începe să se lege, încorporezi untul, adaugi nucşoară, sare şi piper şi dai sosul deoparte.
Tai prazul felii nu foarte subţiri şi rupi broccoli bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece. Opăreşti 5 minute legumele în apă cu sare, le scoţi şi le laşi la scurs.
Aşezi într-o tavă un strat de sos, un strat de foi lasagna, preparate conform indicaţiilor de pe pachet, un strat de broccoli şi praz, un strat de caşcaval ras şi din nou sos. Repeţi cu restul ingredientelor, iar deasupra trebuie să fie un strat de foi de lasagna peste care razi caşcaval. Dai tava la cuptor până se rumeneşte lasagna.