Macaroane cu brânză tofu (intoleranţă la lactoză)
Nu lăsa alergiile să stea în calea gusturilor deosebite. Încearcă această reţetă de macaroane cu tofu.
Ingrediente
250 g macaroane 250 g broccoli curăţat şi tăiat în bucheţele mici 2 linguri făină 2 căni lapte de soia 100 g tofu răzuit 100 g şuncă tăiată fâşii 4 cepe verzi tocate frunze de salată şi de pătrunjel
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi cu ulei un vas de iena. Fierbi pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj, adaugi peste ele broccoli şi mai laşi 2 minute. Scurgi bine. Transferi într-un vas mai mare. Încingi puţin ulei într-o tigaie la flacără medie. Adaugi făina. Amesteci, timp de 2 minute. Adaugi treptat laptele, amestecând constant. Laşi pe foc până se îngroaşă. Dai la o parte, presari tofu şi asezonezi cu piper. Adaugi sosul, şunca şi ceapa peste paste. Amesteci bine. Le pui în vasul de iena pregătit şi laşi la cuptor 15-20 de minute sau până devine aurii-arămii pe deasupra. Serveşti cu salată şi pătrunjel.