Mâncare de fasole cu prosciutto
Eşti mereu cu ochii pe cântar, ca să vezi câte kilograme indică? Dacă ţi-ai propus să ai grijă de greutatea ta şi să o menţii la un nivel normal, ştii cât de greu poate fi uneori să ţii dietă. Aşa că ţi-am pregătit o mâncare simplă de fasole cu prosciutto, care are puţine calorii, pentru ca tu să nu mai fii stresată atunci când eşti la dietă.
Mâncare de fasole cu prosciutto - Ingrediente
2 linguriţe ulei de măsline 3 cepe sau haşme, curăţate şi tocate 4 felii de prosciutto, tocat 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 60 ml vin alb sec 2 conserve (de câte 400 g) boabe de fasole albă, scurse şi spălate 2 linguriţe cimbru verde 1 foaie de dafin 80 g smântână degresată, pentru gătit
Mâncare de fasole cu prosciutto - Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi ceapa şi o căleşti, amestecând, 2 minute sau până când se înmoaie. Adaugi bucăţelele de prosciutto şi usturoiul. Le sotezi 3 minute, amestecând continuu, până când vezi că bucăţelele de prosciutto s-au rumenit şi au căpătat o culoare frumoasă. Torni vinul. Ţii pe foc 1 minut sau până când lichidul s-a evaporat pe jumătate.
Adaugi boabele scurse de fasole, cimbrul, foaia de dafin şi smântâna. Laşi să fiarbă şi reduci flacăra la foc mediu spre mic. Fierbi în continuare la foc mic 2-3 minute, până când s-a încălzit mâncarea. Scoţi foaia de dafin. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti imediat mâncarea.
Sursa + foto: www.taste.com.au
Fasole verde cu prosciutto la cuptor
Fasole verde cu prosciutto la cuptor
Salată de fasole cu ulei de măsline
Salată de fasole cu ulei de măsline
Cum faci cassoulet, mâncare de fasole după o reţetă din Franţa FOTO
Cum faci cassoulet, mâncare de fasole după o reţetă din Franţa FOTO