Mâncărică de năut cu chimion şi roşii

14 martie 2017   Rețete de regim

Această reţetă conţine ingrediente bogate în calciu şi vitamina D. Specialiştii au creat-o astfel încât să te ajute să construieşti masa osoasă şi să îţi menţii oasele puternice şi sănătoase. Nu uita: calciul este foarte important pentru sistemul osos, iar vitamina D creşte absorbţia de calciu şi te ajută să ai oase mai puternice şi mai sănătoase. Aşadar, încearcă şi tu această mâncărică de năut cu chimion şi roşii şi serveşte-o ca aperitiv.

Ingrediente (2 porţii)

2 linguri (30 ml) ulei 1 linguriţă seminţe de chimion ½ linguriţă praf de chili ½ linguriţă sare 2 roşii, tocate 400 g năut de la conservă, scurs 1 lingură zeamă de lămâie 1 ceapă, tocată

Mod de preparare

Încingi uleiul cu seminţele de chimion într-o oală mare, până vezi că seminţele capătă o culoare mai închisă şi se rumenesc. Adaugi sarea, praful de chili şi amesteci bine. Încorporezi boabele de năut scurse, în prealabil, roşiile, zeama de lămâie şi ceapa tocată. Continui să ţii pe foc şi să amesteci până când boabele de năut se înmoaie, iar compoziţia începe să se îngroaşe un pic. Serveşti mâncărica, dacă doreşti, caldă, pe felii de pâine integrală.

Sursa + foto: www.iofbonehealth.org

www.iofbonehealth.org

Mai multe