Mini cheesecake-uri cu Mango
Descoperă mini cheesecake-urile cu mango, un desert cremos, perfect pentru gustări sau ocazii speciale.
Ingrediente
Pentru blat
100 g curmale fără sâmburi
30 g fistic crud
1 lingură ulei de cocos
sare
Pentru cremă
200 g caju (hidratat minimum 4 ore sau peste noapte)
200 g mango galben, bine copt, cuburi
2 linguri sirop de agave sau sirop de curmale
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de cocos
1 linguriță extract natural de vanilie
fructe de pădure, pentru decor
Mod de preparare
Pui în robotul de bucătărie curmalele, nucile, fisticul, sarea și uleiul de cocos. Mixezi până obții o compoziție lipicioasă, ușor sfărâmicioasă. Apeși bine compoziția în forme de silicon sau în forme mici de tartă, ca să formezi baza. Dai la congelator cât timp pregătești crema.
Pentru cremă, așezi în blender cajuul hidratat, mangoul, siropul, zeama de lămâie, uleiul de cocos și vanilia. Mixezi până obții o cremă fină, catifelată.
Scoți formele din congelator și torni crema uniform peste fiecare blat. Nivelezi cu spatula. Dai mini cheesecake-urile la congelator pentru minimum 4 ore, până se întăresc bine. Scoți desertul cu 10 minute înainte de servire. Decorezi cu afine proaspete, fistic mărunțit și frunze de mentă.