Orez cu lapte şi caise uscate (fără gluten)
29 aprilie 2015
Rețete de regim
Intoleranţa la gluten presupune o alimentaţie atent supravegheată. Poate fi chiar dificilă uneori alcătuirea unui meniu fără gluten. De aceea noi îţi venim în ajutor cu unele reţete.
Ingrediente 150 g orez 12 caise uscate 1 l lapte unt cât o nucă zahăr după gust scorţişoară praf pentru servit
Preparare
Pui la fiert laptele şi caisele bine spălate. Le laşi să fiarbă 10 minute şi apoi, micşorezi focul şi pui şi orezul ales şi spălat. Între timp, fierbi şi zahărul cu puţină apă, ca pentru un sirop. În orezul care fierbe, pui şi siropul de zahăr. Stingi focul, pui untul, amesteci şi porţionezi orezul cu lapte. Presari cu scorţişoară şi serveşti cald. E foarte bun şi rece, cu dulceaţă.