Orez sârbesc (gastrită)

11 noiembrie 2015   Rețete de regim

Acest orez sârbesc este simplu de preparat şi poate fi mâncat ca atare, chiar şi de către cei care ţin post sau ca garnitură lângă friptură. Ingrediente

friptură

2 dovlecei

2 ardei graşi

1 ceapă mare

2 roşii

200 ml ulei

250 g orez

sare

piper

2-3 linguri pătrunjel tocat fin

Mod de preparare

Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai julien şi o căleşti în uleiul încins. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tai felii. Toci ardeii feliuţe subţiri. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi ardeii şi dovleceii şi laşi încă 5-6 minute la foc mic.

Speli orezul în 2-3 ape reci, îl scurgi şi îl pui la fiert cu 4 căni de apă peste legumele călite. Sărezi şi piperezi după gust, aşezi vasul pe o tablă pusă pe flacăra aragazului şi laşi să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.

Cureţi roşiile, le tai bucăţele şi le pui peste orez. Laşi acest orez sârbesc să mai fiarbă încă 10 minute, acoperi vasul şi-l dai deoparte 1 oră. Presari pătrunjelul tocat fin şi serveşti acest orez sârbesc călduţ sau rece.

Aperitiv cald sarbesc

Aperitiv cald sarbesc

Bors sarbesc cu carne de porc

Bors sarbesc cu carne de porc

Pilaf cu ciuperci

Pilaf cu ciuperci

Mai multe