Paella cu pui, cea mai simplă reţetă pentru gravide

22 mai 2017   Rețete de regim

Atunci când te pregăteşti să devii mamă, este important să alegi cu grijă alimentele şi să optezi pentru mâncăruri sănătoase şi hrănitoare, în care foloseşti ingrediente naturale. Încearcă şi tu această reţetă de paella cu pui, recomandată îndeosebi femeilor însărcinate.

Paella cu pui - Ingrediente

1 linguriţă şofran 2 linguri apă clocotită 1 lingură ulei 4 fileuri de pulpe de pui (fiecare să aibă 125 g), curăţate şi tăiate cubuleţe de 4 cm 1 ceapă roşi medie, tocată 1 ½ linguriţe boia dulce 1 ardei gras roşu, tocat 2 căni orez alb cu bobul mediu 3 căni de supă de pui, cu un conţinut redus de sare 1 cană mazăre congelată ½ legătură pătrunjel tocat felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Pui şofranul într-un bol, adaugi apa fierbinte şi îl laşi să se înmoaie 5 minute. Între timp, încingi uleiul într-o cratiţă încăpătoare, la foc mare. Căleşti puiul şi ceapa 3-4 minute, până se rumenesc. Adaugi boiaua, ardeiul gras şi orezul, amesteci bine, ca să se acopere ingredientele cu uleiul încins. Adaugi amestecul de şofran şi torni supa. Laşi să dea în fiert. Reduci flacăra la foc mic. Fierbi, acoperind cratiţa cu un capac, amestecând din când în când, între 15 şi 18 minute sau până când se înmoaie orezul. Adaugi mazărea decongelată, în prealabil, şi pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci ca să se combine aromele. Serveşti paella cu felii de lămâie.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe