Paste cu ton la cuptor

29 iunie 2017   Rețete de regim

Dacă intoleranţa la lactoză este o adevărată problemă în alimentaţia ta, încearcă această reţetă delicioasă de paste cu ton la cuptor. Laptele de vacă a fost înlocuit cu cel de soia, astfel încât tu să te poţi bucura de o mâncare delicioasă, chiar dacă suferi de intoleranţă la lactoză.

Ingrediente

300 g paste uscate în formă de spirală 250 g broccoli, tăiat bucheţele 2 linguri ulei 200 g ciuperci feliate 2 roşii potrivite, tocate 425 g ton la conservă în apă, scurs şi fărâmiţat cu furculiţa 3 căţei de usturoi zdrobiţi 3 bucăţi anşoa, tocate fin 180 g pesmet 80 g margarină vegetală 1/2 cană făină 4 căni lapte de soia, încălzit frunze de salată, pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi o tavă adâncă de copt de 6 cm, suficient de încăpătoare, cu puţin unt. Fierbi pastele într-o oală cu apă clocotită, cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, până se înmoaie. Adaugi broccoli în oală în ultimele 2 minute de fierbere. Le scurgi de apă.

Între timp, încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi ciupercile feliate şi le ţii pe foc, amestecând, 5 minute sau până se înmoaie. Le scoţi într-un bol. Adaugi roşiile, tonuul, pastele şi broccoli scurse.

Încingi restul de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi usturoiul şi anşoa tocată. Lestezi, amestecând, 1 minut, apoi adaugi pesmetul şi amesteci ca să se combine aromele.

Topeşti margarina într-o cratiţă, la foc mediu spre mare, adaugi făina şi ţii pe foc, amestecând 1 minut. Treptat, torni în fir subţire laptele de soia. Laşi să dea în clocot, apoi reduci flacăra la foc mediu. Fierbi 5 minute sau până se îngroaşă sosul. Îl torni peste compoziţia de paste şi legume Torni totul în tava pregătită. Presari compoziţia de pesmet şi dai tava la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte. Serveşti cu salată verde.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe