Paste fără carne, reţeta italiană
În săptămâna albă, poţi găti nişte paste grozave fără carne, după o reţetă italiană.
De ce ai nevoie ca să faci paste fără carne după o reţetă italiană:
1 pachet de paste
2 linguri de unt
2 căţei de usturoi tocat
2 linguri de făină
350 ml lapte
1/2 cană (110 ml) smântână groasă
câteva roşii tocate
1/2 cană (110 g) brânză parmezan rasă
sare, piper negru
1/4 cană (50 g) busuioc mărunţit
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiţă mare, topeşti untul la foc mediu-iute. Adaugi usturoiul şi căleşti 2 minute până se înmoaie, fără să se ardă. Adaugi peste el făina şi prăjeşti 2-3 minute, amestecând frecvent. Toarnă şi laptele şi smântâna. Adaugă roşiile. Lasă să fiarbă, redu focul şi lasă 5 minute până începe să se îngroaşe. Asezonează cu sare şi piper şi adaugă şi brânza parmezan. Adaugă şi pastele fierte, amestecându-le uşor. La servire presară busuioc proaspăt.
Sursa: https://www.foodfanatic.com