Paste la cuptor cu pui şi legume

24 iulie 2017   Rețete de regim

Acest preparat este atât de cremos şi de gustos, încât nu o să îţi vină să crezi că este o reţetă cu un conţinut redus de grăsimi. Încearcă şi tu această combinaţie delicioasă de carne de pui, legume şi paste fusilli.

Ingrediente

375 g paste fusilli 265 g broccoli, făcut bucheţele 1 cană mazăre şi porumb congelate 1 ½ linguri margarină light ¼ cană făină 2 ½ căni lapte degresat, cald 1 cană brânză degresată, rasă (sau caşcaval) 375 g carne fiartă de pui, tăiată cubuleţe 100 g spanac baby 2 cepe verzi, tăiate ¼ cană pesmet panko sare piper

Mod de preparare

Fierbi pastele într-o oală mare, cu apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, până se înmoaie. Adaugi broccoli, mazărea şi porumbul în ultimele 2 minute ale intervalului de fierbere. Le scurgi bine de apă. Laşi compoziţia de paste în oală.

Între timp, topeşti margarina într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi făina şi fierbi, amestecând 1-2 minute, până se omogenizează. Torni treptat laptele cald. Laşi să dea în clocot sosul. Reduci flacăra la foc mic. Fierbi în continuare 4-5 minute şi amesteci, până se îngroaşă sosul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încorporezi brânza rasă.

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă termorezistentă. Torni sosul peste paste şi adaugi carnea de pui, spanacul şi ceapa verde. Amesteci ca să se combine ingredientele. Torni compoziţia în tava pregătită. Presari restul de brânză rasă şi pesmetul panko. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte. Laşi 5 minute să se răcească, apoi serveşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe