Pere coapte cu scorţişoară

10 februarie 2017   Rețete de regim

Pentru cei cu colesterolul mărit, acest desert este perfect. Încearcă şi tu reţeta de pere coapte cu scorţişoară şi vei reuşi să menţii colesterolul la un nivel normal.

Ingrediente

4 pere ulei de măsline extravirgin 1 lingură zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară măcinată îngheţată cu un conţinut redus de grăsimi, pentru servire scorţişoară, pentru decor, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Descojeşti perele şi le tai în sferturi. Le scoţi cutia cu seminţe şi le aşezi într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu puţin ulei de măsline.

Combini zahărul şi scorţişoara şi le amesteci cu perele, cât să le acopere uniform. Dai tava la cuptor 20 de minute, până când merele se înmoaie şi capătă o culoare aurie. Le serveşti cu îngheţată, după gust, şi dacă vrei, le pudrezi cu scorţişoară.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe