Peşte la grătar cu sos de piper (pentru colesterol mărit)

24 februarie 2015   Rețete de regim

Dacă ai probleme cu colesterolul prepară acest fel de mâncare foarte gustos şi sănătos.

Ingrediente

2 fileuri de cod 1 dovlecel 1 lămâie 2 linguri capere 1 iaurt mare 3 căţei usturoi sare ulei

Preparare

Peştele spălat şi zvântat se sărează şi se lasă 30 minute. Unge-l cu ulei pe ambele părţi, pune zeamă de lămâie şi frige-l pe grătarul bine încins. Altfel, peştele se lipeşte.

Taie rondele dovlecelul spălat şi lasă-l la scurs 20 minute pe hârtie absorbantă. Pune rondelele pe grătar, lângă peşte. Prepară sosul astfel: zdrobeşte usturoiul şi freacă-l cu sare până ce se face pastă. Adaugă iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, adaugă caperele fierte şi câteva picături de zeamă de lămâie.

Mai multe