Piept de pui cu sos salsa

26 mai 2017   Rețete de regim

Atunci când vrei să ţii sub control nivelul colesterolului din sânge, este esenţial să înveţi să găteşti cu grăsimi bune, care să nu se depună pe arterele tale. Un fruct foarte recomandat de nutriţionişti, mai ales că are grăsimi bune, este avocado, pe care îl vei regăsi în reţeta de mai jos. Prepară-ţi un delicios sos salsa, cu avocado, şi combină-l cu acest delicios piept de pui.

Ingrediente

Pentru marinată

680 piept de pui, dezosat, feliat 60 ml zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline ¼ cană coriandru verde, tocat ½ linguriţă chimion măcinat ¼ linguriţă sare

Pentru salsa cu avocado

4 avocado, tăiaţi cubuleţe

½ cană coriandru verde, tocat

3 linguri zeamă de limetă

½ lingură oţet din vin

½ linguriţă fulgi de ardei iute

1 căţel de usturoi, tocat

sare, după gust

Mod de preparare

Într-un bol mic, adaugi zeama de lămâie, uleiul de măsline, coriandru, chimionul şi sarea. Amesteci până se combină aromele.

Adaugi pieptul de pui în compoziţie şi îl laşi să se marineze, răsturnându-l într-o pungă mare cu fermoar. Laşi carnea să se marineze 15 minute.

Încingi grătarul sau tigaia grill la foc mare. Aşezi pieptul de pui pe grătar sau în tigaie şi îl frigi pe fiecare parte, 4-6 minute, până se rumeneşte, iar carnea nu mai este roz în mijloc. Iei de pe grătar şi îl laşi să se răcească.

Pentru sosul de salsa, adaugi cubuleţele de avocado, coriandrul tocat, zeama de lămâie, oţetul, fulgii de ardei iute, usturoiul şi sarea într-un bol mic. Amesteci uşor ca să se combine aromele. Serveşti puiul marinat şi fript cu sosul salsa cu avocado.

Sursa + foto: www.joyfulhealthyeats.com

www.joyfulhealthyeats.com

Mai multe