Piept de pui învelit în prosciutto

23 mai 2017   Rețete de regim

Carnea de pui are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. În primul rând, este o carne cu un conţinut ridicat de proteine. Nutriţioniştii subliniază că puiul este una dintre cele mai bune surse de proteine care se găseşte în mod normal în dietele oamenilor. Cantitatea de proteine este de 18 g la 100 de grame de pui, ceea ce înseamnă foarte mult.

Proteinele joacă un rol foarte important în dieta noastră. Este vorba de aminoacizii care alcătuiesc proteinele, care sunt „cărămizile“ ce stau la baza construirii masei noastre musculare. Cantitatea zilnică recomandată de proteine este de 1 gram calculat la fiecare 1 kg din greutatea corporală. Aceste cifre sunt pentru persoanele obişnuite, cu o greutate normală, iar pentru sportivi, valorile se schimbă.

Încearcă şi tu această reţetă de piept de pui învelit în prosciutto şi bucură-te de valoarea nutriţională a acestui tip de carne.

Piept de pui învelit în prosciutto - Ingrediente

1 lingură ulei 8 bucăţi mici de piept de pui 200 g mozzarella, tăiată felii subţiri 8 felii subţiri de prosciutto 375 ml de sos de paste din comerţ (roşii şi busuioc) crenguţe de cimbru, pentru servire piure de cartofi, pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Prăjeşti jumătate din cantitatea de piept de pui, 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Scoţi fileurile pe o farfurie şi repeţi procedura cu restul de carne.

Peste fiecare file de pui aşezi o felie de mozzarella. Înveleşti fiecare file cu o felie de prosciutto şi legi cu sfoară de bucătărie, ca să nu se desfacă.

Torni sosul de paste într-o tavă adâncă de copt. Aranjezi bucăţile de carne în tavă, peste sos. Dai tava la cuptor 20 de minute sau până când carnea este pătrunsă. Pui crenguţe de cimbru verde la fiecare bucată, sub sfoara de bucătărie, şi serveşti cu piure de cartofi.

www.taste.com.au

Mai multe