Piept de pui la cuptor cu salată verde

29 martie 2017   Rețete de regim

Dietele cu un conţinut redus de carbohidraţi, arată studiile, duc la o scădere şi mai mare în greutate. Medicii nutriţionişti spun că reducerea carbohidraţilor este una dintre cele mai simple şi mai eficiente metode de a slăbi. Iar studiile arată că persoanele care urmează diete sărace în carbohidraţi pierd mai multe kilograme şi mai repede decât oamenii care ţin diete sărace în grăsimi. Încearcă şi tu această reţetă de pui la cuptor pentru a-ţi menţine greutatea la un nivel normal sau pentru a reduce numărul kilogramelor.

Piept de pui la cuptor cu salată verde - Ingrediente

80 g unt moale, la temperatura camerei 1 lingură cimbru verde, tocat 2 linguriţe frunze de salvie, tăiate fin 1 lingură parmezan ras 4 fileuri de piept de pui, cu piele (fiecare să aibă 200 g) ulei 100 g fasole verde, tăiată 1 salată verde mică, cu frunzele desfăcute şi rupte 1 castravete, feliat 2 ridichi, tăiate felii

Pentru dressing

2 linguri ulei de măsline

1 ½ linguri oţet balsamic

1 lingură frunze ceapă verde, tăiate fin

sare

piper

Piept de pui la cuptor cu salată verde - Mod de preparare

Pui untul, cimbrul, salvia şi parmezanul într-un vas. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Folosindu-ţi degetele, desfaci uşor pielea de pe fiecare bucată de piept de pui şi împungi sub ea amestecul de unt şi ierburi aromatice. Aşezi fileurile pe un platou, le acoperi şi le dai la frigider 30 de minute sau până se întăreşte untul.

Încingi cuptorul. Pui într-o tavă hârtie de copt, aşezi bucăţile de piept de pui, le stropeşti cu puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai 10 minute la cuptor. Reduci temperatura şi ungi carnea cu sosul din tavă. Mai ţii 15-20 de minute la cuptor sau până când carnea de pui este pătrunsă.

Pui tecile de fasole verde într-un vas termorezistent. Pui 1 lingură de apă rece şi le acoperi. Le dai la cuptorul cu microunde la putere maximă 1 minut sau până se înmoaie. Le scurgi, le treci pe sub un jet de apă rece, apoi le scurgi din nou de apă.

Pentru dressing, pui uleiul, oţetul şi ceapa verde într-un borcan cu capac cu filet. Condimentezi cusare şi piper, după gust, răsuceşti capacul şi agiţi borcanul, ca să se combine ingredientele.

Pui frunzele de salată verde, feliile de castravete, tecile de fasole şi feliuţele de ridichi într-un bol mare de salată. Le stropeşti cu dressingul. Amesteci ca să se combine aromele. Serveşti puiul la cuptor cu salata verde.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Orez cu spanac şi piept de pui

Orez cu spanac şi piept de pui

Plăcintă cu piept de pui şi brânză

Plăcintă cu piept de pui şi brânză

Piept de pui la tigaie gata în 15 minute

Piept de pui la tigaie gata în 15 minute

Mai multe