Pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră
Un fel de mâncare pe care nu-l prepari în fiecare zi, dar care este pur şi simplu delicios, pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră.
De ce ai nevoie pentru pilaf cu sfeclă roşie brânză de capră
3 sfecle roşii medii
700 ml supa clară de legume sau de carne
600 ml apă
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri unt
400 g orez Arborio
100 ml vin alb
1 linguriţă sare
piper, după gust
100 g brânză de capră rasă
mărar, după gust
Cum se prepară pilaf cu sfeclă roşie şi brânză de capră
Dai drumul la cuptor, speli sfeclele, le aşezi în tavă şi le coci până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le laşi la răcorit, le descojeşti şi le pasezi.
Combini supa cu apa, le aşezi pe foc şi le laşi să dea un clocot. Separat, topeşti untul într-o tigaie, căleşti ceapa şi căţeii de usturoi tocaţi, adaugi orezul spălat şi amesteci un minut. Torni vinul şi amesteci până când se evaporă.
Torni treptat supa încălzită şi amesteci până se înmoaie orezul. Adaugi sfecla, sarea şi piper, după gust şi mai laşi să dea câteva clocote. Serveşti mâncarea cu mărar tocat şi brânză rasă.