Prăjitură cu brânză fără coacere
Cu un aspect inedit şi un gust pe măsură, prăjitura cu brânză fără coacere va deveni una din preferatele tale.
Ingrediente Pentru cremă 400 g cremă de brânză 150 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 6 foi de gelatină 1 lingură zeamă de lămâie Pentru decor 400 g struguri 2 plicuri tort-gelee transparent 500 ml suc de struguri
Mod de preparare
Hidratezi gelatina în 100 ml de apă rece 10-15 minute, apoi o scurgi şi o pui la înmuiat, pe baie de aburi, până devine o pastă. Separat, amesteci brânza cu zeama de lămâie, zahărul, pliculeţul de zahăr vanilat şi frişca lichidă. Adaugi gelatina răcită. Torni amestecul într-o tavă cu pereţii detaşabili pe care o dai la frigider o oră.
Pentru a pregăti decorul, prepari cele două plicuri de tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj împreună cu sucul de struguri. Deasupra cremei de brânză aşezi bobiţele de struguri tăiate pe jumătate, apoi torni amestecul de tort-gelee. Dai prăjitura la frigider 5-6 ore.