Prajitură cu clementine
Un desert cu citrice şi brânză italiană ricotta, bun mai ales iarna
De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu clementine:
Pentru blat 260 g făină ½ linguriţă praf de copt 100 g fulgi de cocos 140 g zahăr 1 praf de sare 170 g unt topit 2 ouă Pentru cremă 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 clementine 70 ml suc de clementine 1 praf de sare 70 g unt 250 g ricotta Pentru decor 150 g fulgi de cocos
Cum faci prăjitură cu clementine:
Pentru început, pregăteşti crema. Răzuieşti coaja de la cele două clementine şi o amesteci cu zahărul. Laşi amestecul
deoparte 30 de minute. Într-o cratiţă combini gălbenuşurile cu coaja, sucul de clementine şi sarea. Pui compoziţia pe baie
de aburi şi amesteci 8-10 minute, până se îngroaşă. Iei amestecul de pe foc şi adaugi untul rece tăiat cubuleţe. Pui crema
deasupra unui vas cu apă rece şi amesteci până ajunge la temperatura camerei. Crema de clementine o amesteci cu brânza ricotta şi o laşi deoparte. Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt, fulgii de cocos, zahărul şi sarea. Adaugi untul topit şi ouăle. Întinzi aluatul pe o tavă cu hârtie de copt şi-l aplatizezi bine cu degetele. Peste el torni crema şi adaugi cele două clementine tăiate cubuleţe. Deasupra presari fulgii de cocos. Coci prăjitura 20-25 de minute, la 180 °C.