Prăjitură cu cremă de ciocolată, reţeta fără zahăr

27 aprilie 2018   Rețete de regim

Este reţeta perfectă când vrei să mănânci ceva dulce, dar cu puţine calorii.

Ingrediente Pentru blat: ● 6 ouă ● 6 linguri făină ● 2 linguri cacao ● 1 praf de sare ● 1-2 linguri îndulcitor natural cu  0 calorii Sweet&Safe ● 1 linguriţă bicarbonat Pentru cremă: ● 250 ml frişcă lichidă ● 250 g ciocolată amăruie fără zahăr Sweet&Safe ● 1 lingură unt Pentru decor: ● 200 g nuci zdrobite

Sweet&Safe

Sweet&Safe

Cum se prepară prăjitura cu ciocolată

Mai întâi, prepari crema. Aşezi pe baie de aburi frişca şi ţii până când vezi că începe să fiarbă, o dai deoparte şi pui ciocolata amăruie fără zahăr

Sweet&Safe

ruptă bucăţele. Amesteci până se topeşte complet, încorporezi şi untul şi o laşi să se răcească, apoi o dai la frigider cel puţin 2 ore.

Între timp, prepari blatul. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, apoi încorporezi, în ploaie, îndulcitorul natural

Sweet&Safe

. Separat, freci gălbenuşurile cu sarea şi le omogenizezi în albuşuri. Amesteci făina cu cacaua şi cu bicarbonatul şi le încorporezi, în ploaie, în ouă. Aluatul obţinut îl răstorni într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.

Scoţi crema de la frigider, o mixezi până devine pufoasă şi o întinzi peste blatul rece. Presari nucile şi o ţii la frigider înainte de a o servi.

Mai multe