Prăjitură cu iaurt, caise şi mac (fără zahăr)
Ştiaic că parfumatele caise sunt considerate fructe-medicament datorită multiplelor beneficii pe care le aduc sănătăţii? Pe cât sunt de dulci şi de aromate, pe atât sunt de bogate în vitamine (A, C, K, E), minerale (potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor) şi fibre alimentare. Incluse în dietă, fructele ajută la prevenirea bolilor oculare, reduc nivelul mare de colesterol „rău“ şi ţin la distanţă afecţiunile cardiovasculare.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 1 ou 300 g iaurt 350 g făină 4 linguri glucoză pudră 1 plic praf de copt
80 g făină
60 g unt
20-30 g fructoză
50 g mac
400 g caise din compot (dietetic)
Mod de preparare
Baţi oul cu glucoza, adaugi iaurtul şi amesteci bine. Pui făina cernută, amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Tapetezi vasul, apoi torni aluatul. Nivelezi aluatul şi pui caisele bine scurse de zeama din compot. Din făină, unt, fructoză şi mac frămânţi un aluat sfărâmicios. Îl presari apoi peste caise. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 25 de minute.