Prăjitură cu iaurt, caise şi mac (fără zahăr)

3 martie 2016   Rețete de regim

Ştiaic că parfumatele caise sunt considerate fructe-medicament datorită multiplelor beneficii pe care le aduc sănătăţii? Pe cât sunt de dulci şi de aromate, pe atât sunt de bogate în vitamine (A, C, K, E), minerale (potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor) şi fibre alimentare. Incluse în dietă, fructele ajută la prevenirea bolilor oculare, reduc nivelul mare de colesterol „rău“ şi ţin la distanţă afecţiunile cardiovasculare.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 1 ou 300 g iaurt 350 g făină 4 linguri glucoză pudră 1 plic praf de copt

80 g făină

60 g unt

20-30 g fructoză

50 g mac

400 g caise din compot (dietetic)

Mod de preparare

Baţi oul cu glucoza, adaugi iaurtul şi amesteci bine. Pui făina cernută, amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Tapetezi vasul, apoi torni aluatul. Nivelezi aluatul şi pui caisele bine scurse de zeama din compot. Din făină, unt, fructoză şi mac frămânţi un aluat sfărâmicios. Îl presari apoi peste caise. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 25 de minute.

Mai multe