Prăjitură cu mere (fără zahăr)

25 ianuarie 2016   Rețete de regim

Pentru cei care evită consumul de zahăr din motive de sănătate, iată o reţetă de desert potrivită pentru acest sezon.

Ingrediente (1 tavă)

1 kg făină 4 gălbenuşuri 50-60 g fructoză 600 ml lapte 200 g unt 35 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri pesmet 4 mere 200 g nuci mărunţite miere

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu laptele cald, gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de fructoză, untul ţinut la temperatura camerei şi sarea. Adaugi treptat jumătate din făină astfel încât să obţii o compoziţie moale şi uşor lipicioasă.

Baţi aluatul cu mixerul sau îl frămânţi cu mâna până face bule. Pui restul de făină, acoperi aluatul cu un prosop curat şi-l laşi la loc cald 30 de minute. Între timp, speli merele, le tai felii, le amesteci cu restul de îndulcitor şi le pui într-o cratiţă pe foc. Le căleşti câteva minute, până când nu mai lasă zeamă.

Când aluatul şi-a dublat volumul, jumătate din el îl întinzi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presari pesmetul, pui merele, iar deasupra şi de jur împrejur pui bucăţi de aluat împletite. Presari nucile măcinate şi dai prăjitura la cuptorul încins până se rumeneşte. Când se răceşte bine, ungi cu miere din abundenţă.

Mai multe