Prăjitură cu morcov (ficat)

20 noiembrie 2015   Rețete de regim

Morcovul stimulează funcţiile unui ficat leneş şi-l curăţă de toxine.

Ingrediente (1 tavă)

250 g morcov 3 ouă 180 g zahăr tos 5 linguri ulei 1 linguriţă coajă de lămâie 150 g făină 100 g făină integrală 1 pachet praf de copt

200 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

d gem de caise

Preparare

Cureţi morcovii şi-i dai pe răzătoarea mică. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Separat, baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr, cu uleiul şi cu cinci linguri de apă fierbinte, după care le adaugi peste albuşuri. Adaugi morcovul ras, coaja de lămâie rasă, ambele tipuri de făină cernută cu praful de copt şi amesteci uşor.

Ungi o tavă cu unt şi o tapetezi cu făină, torni aluatul şi netezeşti. Introduci în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute. Laşi să se răcească în tavă.Se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi cu patru linguri de apă caldă, până când obţii o glazură omogenă. Întinzi glazura ­peste prăjitura rece, o laşi să se întărească, după care o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată cu gem de caise.

Mai multe