Prăjitură cu morcovi, fără zahăr

21 august 2017   Rețete de regim

Morcovii conţin o cantitate mare de fructoză, adică zahăr în stare naturală, aşadar pot înlocui zahărul prelucrat. Din ei poţi face cea mai bună prăjitură cu morcovi.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu morcovi

Pentru prăjitură

250 g făină

200 g fulgi de cocos

100 ml apă

4 ouă

400 g morcovi raşi

200 ml ulei

1 plic praf de copt

1 linguriţă scorţişoară

îndulcitor, după gust

1 praf de sare

Pentru glazură

300 g cremă de brânză

6 linguri unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitura

Tapetezi o tavă şi dai drumul la cuptor. Combini făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Adaugi fulgii de nucă de cocos, morcovii, uleiul şi apa şi amesteci până obţii o compoziţie mai groasă şi de consistenţa unei paste. Adaugi ouăle, unul câte unul, îndulcitorul şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcit.

Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul la temperatura camerei şi adaugi la final esenţa de vanilie

Întinzi glazura peste prăjitură şi o porţionezi.

Sursa http://www.preciouscore.com

http://www.preciouscore.com

Mai multe