Prăjitură cu nucă de cocos
Este perfectă pentru iubitorii de nucă de cocos și poate fi servită atât la mese festive, cât și ca gustare de zi cu zi.
Ingrediente
Pentru blat:
150 g făină albă
50 g făină de cocos
1 linguriță praf de copt
sare
3 ouă mari
100 ml lapte de cocos din conservă
80 ml îndulcitor lichid natural
1 linguriță extract de vanilie
Pentru glazură:
200 ml lapte de cocos (partea solidă din conservă)
2 linguri stevia
2 linguri fulgi de cocos, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul și ungi o tavă mică cu ulei de cocos sau o tapetezi cu hârtie de copt.
Într-un bol, amesteci făina albă cu făina de cocos, praful de copt și sarea. Separat, bați ouăle împreună cu laptele de cocos, îndulcitorul lichid și extractul de vanilie, până obții o compoziție omogenă.Torni ingredientele umede peste cele uscate și amesteci până ce se formează un aluat gros.
Pui aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelezi suprafața. Coci 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași să se răcească complet.
Între timp, prepari glazura: scoți partea solidă din laptele de cocos refrigerat și o bați cu un mixer până devine cremoasă. Adaugi îndulcitorul pudră și continui să mixezi până la omogenizare. Întinzi glazura peste prăjitura rece și presari fulgii de cocos deasupra.