Prăjitură cu nucă şi gem (diabet)

16 decembrie 2015   Rețete de regim

Ştiai că la prepararea magiunului de prune nu trebuie să pui zahăr sau conservanţi? Zaharurile din fructe sunt suficiente pentru a da gust dulceag magiunului. În plus, pectina, substanţă care se găseşte în prune, face ca gemul să se conserve mai bine. În combinaţie cu zaharurile şi acidul din fructe, pectina ajută să se lege magiunul.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 10 g fructoză 30 g drojdie 100 ml lapte 500 g făină 1 ou 125 ml ulei sare ulei de măsline

250 g magiun fără zahăr

100 g nuci

1 albuş

2 linguri nuci tocate

unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci fructoza cu drojdia, jumătate din lapte, călduţ, şi puţină făină. Laşi să crească într-un loc cald. Într-un vas, cerni făina cu un vârf de cuţit de sare, adaugi maiaua crescută, restul de lapte călduţ, oul, uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi să crească o oră.

Întinzi aluatul crescut într-o foaie dreptunghiulară de 50x30 cm şi ungi cu ulei de măsline. Miezul de nucă îl tai mărunt. Pe foaia unsă cu ulei întinzi magiunul şi presari miezul de nucă. Rulezi strâns pe lung.

Aşezi ruloul într-un vas rotund uns cu unt, în formă de melc. Laşi la crescut, la loc cald, 15 minute, apoi ungi cu albuş bătut şi presari nucile tocate. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute. Laşi să se răcească pe jumătate în formă, scoţi şi tai bucăţi.

Mai multe