Prăjitură de cacao cu mere (diabet)

30 decembrie 2014   Rețete de regim

O prăjitură de cacao cu mere fără zahăr, simplă şi aromată perfectă pentru cei care au diabet sau ţin la silueta lor.

Ingrediente:

1 cană făină 5 ouă 3 linguri cacao îndulcitor, după gust 4 linguri ulei 3 mere renete sau creţeşti 1 praf sare coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Speli bine merele, le tai jumătăţi, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi le laşi deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu un praf de sare până când obţii o spumă tare, adaugi coaja de lămâie. Torni, în ploaie, îndulcitorul în funcţie de cât de dulce vrei prăjitura de cacao cu mere.

prăjitura de cacao

Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Combini făina cu cacaua, apoi le cerni. Încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşuri, amestecând de jos în sus. Tapetezi o tavă de aragaz, torni în ea aluatul, apoi adaugi merele.

maioneză

Dai tava cu prajitura de cacao cu mere la cuptor aproximativ 35 de minute, la foc moale. După ce s-a răcorit puţin poţi decora prăjitura de cacao cu mere, dacă vrei, cu şerbet dietetic din flori de salcâm ori de tei.

şerbet

Prajitura sah mat

Prajitura sah mat

Prajitura cu nuca si gem de visine

Prajitura cu nuca si gem de visine

Tort de biscuiti cu mere si budinca

Tort de biscuiti cu mere si budinca

Mai multe