Pui chinezesc cu tăiţei de orez
Mâncarea chinezească face parte din mâncărurile foarte gustoase şi foarte sănătoase. Nu te mai saturi de ele, mai ales dacă le prepari în stil chinezesc şi cu ingrediente chinezeşti. Când vrei ceva special pentru tine şi familia ta, nu ezita să încerci această reţetă impresionantă de pui chinezesc cu tăiţei de orez.
Ce ingrediente se folosesc la Pui chinezesc cu tăiţei de orez:
- 400 de grame de tăiţei de orez
- 500 de grame de piept de pui
- 100 de grame de muguri de bambus
- 100 de grame de ciuperci shiitake
- 2 ardei capia
- 2 bucăţi de ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- 1 cm de rădăcină de ghimbir
- 2 linguri de sos dulce-acrişor
- 3 linguri de ulei de arahide
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de sos picant
- un praf de condimente chinezeşti
- un praf de piper
Cum se prepară Pui chinezesc cu tăiţei de orez:
Mai întâi, se pregăteşte puiul. Se spală dacă este cazul, se taie bucăţi şi se amestecă cu o lingură de sos de soia, după care se lasă 30 de minute la frigider. Ciupercile se ţin în apă opărită.
Se taie mărunt usturoiul şi ghimbirul curăţat şi se pun la călit în uleiul de arahide, dar doar puţin cât să elibereze aromele plăcute. Acum, se adaugă şi puiul din frigider şi se lasă puţin, cât să se rumenească frumos. Se adaugă şi ciupercile, mugurii de bambus şi ardeiul capia tăiat felii. Nu se ţin foarte mult pe foc, acestea trebuie să rămână uşor crocante, dacă stau prea mult pe foc, se vor înmuia.
Se pun sosul dulce-acrişor, sosul picant, 1 lingură de sos de soia, condimentele chinezeşti şi piper. Se mai lasă pe foc cât să se întrepătrundă toate aromele. Apoi, se pregătesc tăiţeii, care se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scot, se strecoară, se trec printr-un jet rapid de apă rece şi se amestecă încet cu puiul şi legumele. Când s-au amestecat bine, se pune totul pe un platou şi se presară cu ceapa verde tăiată mărunt.
O mâncare uşor de obţinut, super delicioasă şi foarte specială, pe care o să vrei să prepari tot mai des. Poftă bună!