Pui cu ciuperci în sos de usturoi, reţeta fără gluten

28 iunie 2017   Rețete de regim

Această reţetă de pui cu ciuperci reprezintă o mâncare perfectă şi gustoasă pentru acele seri din cursul săptămânii când eşti ocupată şi nu vrei să petreci mult timp în bucătărie. În plus, poţi transforma reţeta în cel mai bun aliat al tău dacă suferi de intoleranţă la gluten (boala celiacă).

Ingrediente

8 fâşii de piept de pui (450 g în total) 2 linguriţe unt 2 linguriţe ulei 1 lingură făină de orez (sau un alt tip de făină fără gluten) 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 350 g ciuperci feliate 60 ml vin alb sec 80 ml supă de pui sare, după gust piper, după gust ½ legătură pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 90 °C. Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper. Îl dai uşor prin făina fără gluten.

Încingi o tigaie la foc mediu. Când s-a încins bine, pui 1 linguriţă de unt şi 1 linguriţă de ulei.

Adaugi bucăţile de pui în tigaie şi le prăjeşti la foc mediu, 5 minute, pe fiecare parte, până când carnea nu mai este roz la mijloc. Dai deoparte carnea şi o ţii la cuptor, să se păstreze caldă.

Adaugi unt şi ulei în tigaie, apoi usturoiul şi îl sotezi câteva minute. Adaugi ciupercile feliate, sare şi piper, amestecând din când în când, până capătă o culoare frumoasă, şi le ţii 5 minute.

Torni vinul, supa de pui şi presari pătrunjelul ticat. Amesteci în tigaie cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească de fundul vasului. Ţii pe foc câteva minute sau până când scade sosul la jumătate. Serveşti puiul cald cu sosul de ciuperci.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com

Mai multe