Pui cu fasole verde
O mâncare simplă şi delicioasă pentru o sâmbătă petrecută cu toată familia adunată în jurul mesei.
Ingrediente (4-6 porţii)
750 g -1 kg fasole verde 500 g carne de pui (pulpe sau piept) 150 ml apă călduţă 100 ml vin alb demisec 1 cutie roşii cuburi 1 conservă mică pastă de tomate 5-6 căţei usturoi 1 ceapă roşie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 2 frunze dafin
Mod de preparare
Cureţi de pieliţe carnea, o speli şi o tai cubuleţe. Încălzeşti ulei într-o tigaie, adaugi puiul şi-l rumeneşti bine, pe toate părţile. Adaugi jumătate din cantitatea de vin şi laşi până se evaporă complet.
Separat, căleşti ceapa tocată, iar când este aproape gata, adaugi fasolea verde şi o laşi să se soteze câteva minute. Pui căţeii de usturoi pisaţi, torni restul de vin alb şi amesteci bine. Când s-a evaporat vinul, răstorni păstăile peste carnea de pui, adaugi roşiile cuburi şi pasta de tomate diluată în puţină apă, frunzele de dafin şi completezi cu apă călduţă, atât cât să acopere totul bine şi laşi să fiarbă.
Când începe să bolborosească, acoperi cratiţa cu un capac, dai focul mic şi ţii la fiert 35-40 de minute, până când carnea este gata. Înainte să stingi focul, potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat fin.
foto: profimedia