Pui cu orez şi legume
Vrei şi ceva proteine, şi fibre, să fie şi consistent, dar şi sănătos? Iată combinaţia ideală pentru un fel principal de weekend sau pentru o cină rapidă pentru zilele săptămânii.
De ce ai nevoie ca să prepari pui cu orez şi legume:
2 linguri ulei
4 jumătăţi de piepţi de pui tăiate cuburi
2 cepe, tăiate felii
1 ardei gras tocat
3 crenguţe de cimbru verde, doar frunzele
sare
piper măcinat
3 căţei de usturoi, tocaţi
2-3 căni cu apă
1 1/2 căni orez (alb sau brun)
1/2 ceaşcă smântână slabă (sau iaurt)
1 roşie mare, tocată
1/2 linguriţă boia dulce
1 ceaşcă brânză slabă rasă (opţional)
2 cepe verzi, tăiate feliuţe (opţional)
pătrunjel, pentru ornat
Cum prepari pui cu orez şi legume:
Încălzeşti uleiul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Adaugi cuburile de pui şi le căleşti până se rumenesc pe toate părţile, circa 3 minute. Pui cepele şi ardeiul gras. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, precum şi cu frunze de cimbru. Continui să căleşti, amestecând ocazional, până când legumele s-au înmuiat, circa 6 minute.
Adaugi usturoiul, apa, orezul şi smântâna şi amesteci până s-au combinat bine. Laşi până dă în clocot. Adaugi roşia şi asezonezi cu boia. Reduci focul şi laşi să fiarbă, cu capac, circa 15-20 minute, sau până când s-a înmuiat orezul. Iei de pe foc, pui brânza şi ornezi cu ceapa verde şi pătrunjel. Guşti şi mai asezonezi cu sare şi piper, dacă e cazul, după gust.
Sursa: https://diethood.com