Pui la tigaie cu lămâie – Reţeta fără gluten
Iată un preparat apetisant şi plin de savoare, fără gluten. Pieptul de pui este făcut la tigaie, cu multe măsline verzi, felii de lămâie şi ierburi aromatice, apoi este dat la cuptor. Îţi recomandăm să îl mănânci cu o salată verde alături şi să renunţi la pâine dacă suferi de intoleranţă la gluten, o substanţă prezentă în cereale.
Pui la tigaie cu lămâie – Ingrediente
½ lingură ulei de măsline 4 bucăţi de piept de pui dezosat ½ linguriţă sare grunjoasă 2 linguriţe făină fără gluten 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 120 ml vin alb sec 60 ml zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 linguriţă cimbru verde, tocat 1 cană măsline verzi, fără sâmburi 1 lingură pătrunjel verde, tocat 4 felii subţiri de lămâie, opţional sare piper
Pui la tigaie cu lămâie – Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul. Încingi uleiul într-o tigaie de fontă, la foc mediu spre mare. Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper, după gust, apoi îl pudrezi cu făină. Când uleiul s-a încins, rumeneşti carnea 3 minute, pe fiecare parte. Adaugi usturoiul, torni vinul, pui coaja şi zeama de lămâie, cimbrul şi măslinele. Dacă doreşti, aşezi peste carne feliile de lămâie. Dai tigaia la cuptor şi laşi aproximativ 10 minute pe grătarul amplasat în centrul cuptorului, până se rumeneşte. La final, serveşti acest pui cu lămâie la tigaie presărat cu pătrunjel tocat.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com
Prăjitură Panforte fără gluten
Prăjitură Panforte fără gluten
Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten
Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten
Chifteluţe de mazăre, reţetă fără gluten
Chifteluţe de mazăre, reţetă fără gluten