Pulpe de pui cu măsline verzi, cireşe deshidratate şi sos de vin (imunitate)
Pentru o imunitate de fier, există unele ingrediente la care poţi apela mai tot timpul atunci când vine vorba de mâncare. Pe unele dintre ele le regăseşti chiar în această reţetă.
Ingrediente
700 g pulpe de pui, dezosate şi fără pieliţe sare piper 1/4 cană făină 3/4 cană vin roşu 1 lingură + 1 linguriţă ulei 4 căţei usturoi, pisaţi 3/4 cană supă de pui 1/4 cană cireşe deshidratate 1/4 cană măsline verzi 2 linguri oţet de vin roşu 1 lingură zahăr brun 1 linguriţă oregano uscat Mod de preparare
Asezonează carnea cu sare şi piper. Pune făina într-un vas adânc şi dai prin ea bucăţile de pui. Amestecă într-un bol 4 linguriţe din făina rămasă cu 1/4 cană de vin . Încingi o linguriţă de ulei într-o tigaie la foc mediu. Pui puiul şi laşi pe ambele părţi până se rumeneşte bine şi se pătrunde bine. Apoi dai deoparte. Adaugi restul de ulei şi usturoiul în tigaie. Laşi pe foc şi amesteci. Apoi, adaugi amestecul de vin cu făină, restul de vin, supa de pui, fructele uscate, măslinele, oţetul, zahărul brun si oregano. Laşi să fiarbă şi amesteci. Dai focul mai încet, amesteci încontinuu, până când s-a mai îngroşat, cam 4-6 minute. Repui bucăţile de pui în tigaie şi le acoperi cu sos şi mai laşi 2 minute pe foc.
Per porţie: 368 calorii, 15 g grăsimi (3 g saturate, 8 g monosaturate); 86 mg colesterol; 20 g carbohidrati; 3 g zaharuri adăugate; 25 g proteine; 1 g fibre; 367 mg sodiu; 235 mg potasiu.