Pulpe de pui cu sfeclă galbenă la tavă

25 mai 2017   Rețete de regim

Această mâncare este foarte aromată şi foarte delicioasă. Conţine legume şi condimente, este acoperită într-un strat generos de vin şi preparată într-o tavă adâncă, la cuptor. Ceea ce vei obţine odată ce scoţi tava din cuptor este cel mai gustos preparat din carne de pui, învelit într-un sos delicios, care te va face să îţi doreşti să lingi tot din farfurie. În plus, reţeta este fără gluten, aşadar mâncarea poate fi recomandată şi persoanelor care au boala celiacă.

Pulpe de pui cu sfeclă galbenă la tavă - Ingrediente

2 bucăţi de praz (doar partea albă şi de un verde deschis la culoare) 4 sfecle galbene cu tot cu frunze, curăţate 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguriţe turmeric pudră 1 linguriţă ghimbir pudră 1 ½ linguriţe sare grunjoasă 60 ml zeamă de lămâie 2 linguei ulei 4 ciocănele de pui cu os 4 pulpe superioare de pui, cu os 120 ml vin alb sec (sau poţi înlocui cu supă de pui)

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 220 °C. Tai prazul în două, pe lungime. Îl cureţi, desfaci primele foi şi îndepărtezi murdăria. După ce l-ai spălat, îl toci.

Îndepărtezi frunzele de la sfeclele galbene, le speli şi le toci grosier. Separat, tai sfeclele în jumătăţi şi tai fiecare bucată în patru.

Într-un vas mare, amesteci prazul, sfecla şi frunzele tocate de sfeclă, împreună cu usturoiul, 1 linguriţă de turmeric, ghimbirul, sarea, zeama de lămâie şi uleiul, până se combină aromele. Torni compoziţia într-o tavă adâncă, termorezistentă, şi o aranjezi într-un strat uniform.

Adaugi pulpele de pui superioare şi ciocănelele într-un vas şi presari turmericul rămas. Amesteci ca să se acopere bine. Muţi pulpele de pui în tava de copt şi le aşezi bine în amestecul de sfeclă. Torni vinul în tavă, pe margini. Dai la cuptor, fără să acoperi tava, până când pulpele se străpung uşor cu furculiţa şi sfecla se înmoaie, aproximativ 1 oră.

Sursa+ foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com

Mai multe