Quesadilla cu dovlecei şi porumb

30 mai 2017   Rețete de regim

Dacă eşti în cel de-al doilea trimestru de sarcină, vei descoperi că această perioadă îţi aduce mai multă energie, un apetit crescut şi mai multă productivitate. Pentru acest trimestru, dacă te pregăteşti să devii mamă, specialiştii în nutriţie au ales preparate sănătoase, pe care le recomandă femeilor însărcinate. Încearcă şi tu această quesadilla cu dovlecei şi porumb şi te vei convinge de cât de delicioasă este.

Ingrediente

1 lingură ulei 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 2 dovlecei, tăiaţi felii subţiri 1 ardei gras, tăiat cubuleţe 1 cană de boabe de porumb (congelate, la conservă sau prăjite) sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust ½ cană sos pesto, din comerţ sau preparat în casă 8 tortilla din făină 230 g brânză cheddar dată prin răzătoare

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezi hârtie de copt într-o tavă.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi usturoiul, dovleceii, ardeiul gras şi boabele de porumb. Condimentezi cu sare şi piper şi le ţii pe foc, amestecând din când în când, până se înmoaie legumele, aproximativ 3-4 minute. Le iei de pe foc şi le dai deoparte.

Întizi sos pesto peste o foaie de tortilla. Peste sos, pui compoziţia de legume călite şi presari brânza cheddar rasă, apoi acoperi cu altă tortilla. Repeţi procedura cu restul de foi de tortillas, pentru a obţine 4 quesadillas.

Aşezi quesadillas astfel obţinute în tava tapetată. Dai tava la cuptor până când se topeşte brânza, aproximativ 8-10 minute. Serveşti imediat.

Sursa: damndelicious.net

damndelicious.net

Mai multe