Ratatouille cu conopidă (pentru digestie)

11 mai 2016   Rețete de regim

Dacă în dieta ta nu sunt acceptate produsele lactate, înlocuieşte brânza cu conopida şi încearcă această garnitură de legume delicioasă, care va contribui la sănătatea sistemului tău digestiv. Testează reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi, ratatouille cu conopidă, pentru digestie.

Ratatouille cu conopidă - Ingrediente (6 porţii)

150 g bucheţele de conopidă 80 g ardei gras roşu 80 g ardei gras galben 80 g ardei gras verde 50 g ceapă roşie, tocată 50 g dovlecel ulei de măsline, după gust 1 lingură rozmarin, tocat 1 lingură cimbru, tocat

Pentru sos

4-5 linguri ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată fin

3 căţei de usturoi, zdrobiţi

scorţişoară, după gust

2 frunze de dafin

2 crenguţe de cimbru

1 linguriţă miere

2 linguriţe oţet de mere

150 ml supă concentrată de pui

200 g roşii de la conservă, tocate

pătrunjel tocat, pentru ornat

Ratatouille cu conopidă - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi ardeii de seminţe şi îi tai în bucăţi mari, de 1 cm. Tai ceapa roşie cât mai subţire, iar dovlecelul îl tai felii nu prea groase.

Fierbi conopida într-o cratiţă cu apă clocotită, timp de 1 minut, apoi scurgi şi o pui în apă rece. Dacă e cazul, o usuci cu prosoape de hârtie. Pui legumele într-o tavă înaltă şi le stropeşti cu puţin ulei. Adaugi ierburile aromate tocate şi condimentezi cu sare şi piper.

Dai la cuptor legumele aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc, şi pe la jumătatea intervalului le întorci. Când sunt gata, le scoţi din cuptor şi le păstrezi calde.

Într-o cratiţă, încingi uleiul la foc mediu şi căleşti uşor ceapa şi usturoiul cu scorţişoara, frunzele de dafin şi cimbrul, până când capătă o culoare aurie, amestecând continuu.

Adaugi mierea, oţetul de mere, supa concentrată de pui şi roşiile de la conservă, tocate. Reduci flacăra şi fierbi astfel la foc mic aproximativ 20 de minute. Condimentezi după gust şi scoţi frunzele de dafin şi crenguţele de cimbru înainte să adaugi legumele de la cuptor. Fierbi 5 minute pentru ca toate aromele să se combine.

Serveşti preparatul ratatouille cu conopidă cu mult pătrunjel tocat, ca garnitură, alături de alte preparate din carne.

Sursa: telegraph.co.uk.

Mai multe