Reţetă simplă de hummus (fără gluten)

3 august 2016   Rețete de regim

Boabele de năut – ingredientul-vedetă din hummus – sunt foarte benefice pentru sănătatea ta. Bogat în proteine şi fibre, năutul conţine mai mult de 10 micronutrienţi, inclusiv o cantitate generoasă de minerale cum este cuprul, menţinând sănătatea părului şi a pielii. În plus, hummusul este o gustare sănătoasă şi foarte hrănitoare. Îl poţi servi cu legume crocante, cu lipie sau pâine. Reţeta este recomandată persoanelor care suferă de intoleranţă la gluten, deoarece nu conţine această componentă proteică prezentă în cereale.

Ingrediente (10 porţii)

400 g năut la conservă 1 căţel de usturoi 1 lingură de tahini 1 lămâie ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Scurgi şi torni boabele de năut într-un blender sau alt gen de procesor de alimente. Cureţi şi adaugi usturoiul, apoi adaugi lingura de tahini, storci bine zeama de lămâie peste năut şi adaugi 1 lingură de ulei. Condimentezi cu un praf de sare grunjoasă şi apoi pui capacul şi amesteci cu blenderul bine.

Foloseşti o spatulă pentru a îndepărta hummusul de pe pereţii bolului, apoi amesteci din nou cu blenderul până se omogenizează. Guşti şi adaugi mai multă zeamă de lămâie sau un pic de apă, dacă este nevoie, apoi transferi hummusul într-un bol.

Poţi servi cu lehume crocante feliate sau tăiate sub formă de batoane, cum ar fi morcovii, castraveţii, ridichile sau ardeii graţi şi cu puţină lipie sau pâine crocantă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)

Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)

Aperitiv rapid: bărcuţe cu hummus şi castraveţi

Aperitiv rapid: bărcuţe cu hummus şi castraveţi

Mai multe