Risotto cremos cu ciuperci
Descoperă o reţetă inedită pentru felul 2 sau cină, când vrei să găteşti cu bere.
De ce ai nevoie ca să prepari risotto cremos cu ciuperci şi bere brună:
500 g farro italian (sau hrişcă, ori arpacaş)
1,5 litri supă de pui (sau legume)
3 linguri ulei de măsline
½ ceapă albă, tocată
3 căţei usturoi, tocaţi sau zdrobiţi
3 linguri unt nesărat
300 ml bere brună
50-60 g smântână groasă
150 g brânză parmezan rasă
225 g ciuperci de pădure
3 linguri ulei de măsline
sare, piper
Pui farro (hrişca, arpacaşul) într-un castron mare, acoperi cu apă călduţă, laşi 30 minute până la 1 oră, apoi îl scurgi bine de apă. Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Într-o tavă pui o foaie de copt pe care pui ciupercile, stropeşti cu ulei de măsline, sare şi piper şi le dai la cuptor 15 minute, apoi le amesteci şi mai laşi încă 10 minute. Scurgi lichidul şi dai ciupercile deoparte. Pui supa de pui într-o cratiţă şi o încălzeşti fără să fiarbă. În altă cratiţă, încălzeşti cele 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugi ceapa şi o căleşti până se înmoaie, dar fără să devină maronie. Adaugi usturoiul şi căleşti până îi simţi mirosul, circa 20 secunde. Pui peste farro, precum şi 3 linguri de unt, lăsând până când farro este pătruns complet de unt, fără să devină maroniu, circa 2 minute. Adaugă 250 ml de bere brună şi lasă să fiarbă până când începe să scadă lichidul, amestecând frecvent, circa 6 minute. Adaugă circa ½ cană (125 ml) de supă peste farro. Amestecă frecvent până când farro absoarbe aproape tot lichidul, apoi adaugă încă 1/2 cană şi repetă până când s-a făcut. Acest proces durează circa 30 minute. Să nu pleci de lângă risotto în timp ce fierbe, ca să nu se ardă pe fundul cratiţei (dacă supa nu ajunge, poţi suplimenta cu apă fierbinte). Când risotto s-a făcut (gustă ca să verifici dacă e moale în totalitate), faci focul mic şi adaugi brânza, smântâna, cele 3 linguri de unt care au rămas şi 60 ml bere brună, precum şi sare şi piper după gust. Ciupercile prăjite le pui peste risotto înainte de servire.
Sursa: http://thebeeroness.com