Roşii umplute în stil mediteraneean (colesterol)

2 mai 2016   Rețete de regim

Deşi colesterolul din alimentaţie nu este atât de periculos pe cât se credea în trecut, cel mai bine pentru inima ta este să limitezi consumul de preparate grase, care pot contribui la îngroşarea arterelor tale. Îţi recomandăm o reţetă de roşii umplute, pline de savoare, care sunt preparate în stil mediteraneean. Savurează aceste roşii ca aperitiv sau ca gustare. Sunt bogate în arome şi au un conţinut ridicat de licopen, un antioxidant care te ajută să previi înfundarea arterelor.

Ingrediente

2 roşii mari 1/2 cană crutoane simple usturoi pudră 30 g brânză de capră, mărunţită 100 g măsline Kalamata fără sâmburi, feliate 2 linguri sos vinegreta 2 linguri cimbru sau busuioc proaspăt tocat

vinegreta

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tai roşiile în două şi scoţi seminţele cu degetele. Foloseşti un cuţit pentru a tăia pulpa şi laşi roşiile goale. Tai pulpa şi şi o muţi într-un bol mic.

Aşezi roşiile tăiate pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge 5 minute. Adaugi crutoanele, pudra de usturoi, brânza de capră, măslinele şi sosul. Apoi adaugi cimbrul sau busuiocul peste pulpa de roşii şi amesteci bine. Umpli roşiile cu compoziţia aceasta şi le aşezi pe o tavă de copt. Le laşi câteva minute, până se coc şi brânza se topeşte (aproximativ 5 minute). Serveşti imediat.

Preparare: 20 minute

Sursa: health.com.

Mai multe