Ruladă de curcan cu merişoare şi ciuperci (sănătatea inimii)
Puteţi servi felii din această ruladă împreună cu un pilaf ori fasole verde înăbuşită.
Ingrediente
200 g ciuperci, feliate 1/2 cană ceapă tocată 2 linguri ulei sare piper 3/4 cană pesmet 1/2 cană merişoare tăiate pe jumătate 500 g piept de curcan dezosat 1 cană supă de pasăre 2 linguri făină 1 lingură unt
Mod de preparare
Toci ceapa şi ciupercile. Încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la flacără iute. Pui ceapa şi ciupercile, sare şi piper şi laşi pe foc, amestecând din când în când, până când se evaporă lichidul. Cam 4 minute. Versi apoi într-un vas, torni pesmetul şi merişoarele. Speli şi usuci tigaia.
Acoperi carne cu o folie de plastic şi o baţi uşor cu ciocanul de şniţele. Presari pe deasupra sare şi piper. Apoi împrăştii amestecul de ciuperci. Rulezi şi înfăşori cu sfoară specială pentru gătit.
Încingi restul de ulei în tigaie tot la flacără iute. Pui carnea şi laşi să se rumenească pe fiecare parte. Amesteci supa cu făina şi o pui în tigaie. Acoperi cu un capac, dai focul mic şi laşi pe foc încă un sfert de oră, până se pătrunde bine carnea. Dai la o parte rulourile din tigaie, iar în sos încorporezi untul. Feliezi rulourile şi serveşti cu sos.
sursa foto: www.recipes100.com