Ruladă de spanac cu brânză
O reţetă cu puţine calorii, numai bună de gustat la aperitiv înaintea unei mese bogate.
De ce ai nevoie pentru ruladă de spanac cu brânză
450 g spanac
3 ouă
2 cepe
2 morcovi
30 g mozzarella
120 g brânză slabă de vaci
pătrunjel
1 căţel de usturoi
fulgi de ardei iute
sare
piper
Cum se prepară rulada de spanac cu brânză
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Opăreşti frunzele de spanac şi le storci bine în mâini de excesul de apă. Le amesteci cu 2 ouă, mozzarella rasă, usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Întinzi spanacul uniform în tavă şi-l dai la cuptor aproximativ 15 minute.
Toci cepele şi dai morcovii pe răzătoare. Rumeneşti cepele şi morcovul câteva minute în tiagie, adaugi brânza de vaci, fulgii de ardei iute, sare şi piper, după gust. Dai deoparte, adaugi oul rămas şi omogenizezi. Pui umplutura peste spanac, însă nu şi în colţurile tăvii, apoi rulezi foaia de spanac direct în tavă. Dai rulada la cuptor aproximativ 25 de minute. O laşi la răcit înainte să o feliezi.