Ruladă din piept de pui cu ton
La o masă de duminică în familie sau cu prieteni dragi, mâncărurile cu peşte se potrivesc de minune. Sunt rafinate şi dau mesei un aer de sărbătoare. Am pregătit pentru voi, pentru astfel de ocazii, o delicioasă reţetă de ruladă din piept de pui cu ton.
Ruladă din piept de pui cu ton - Ingrediente (1 ruladă)
1 praz 600 g piept de pui 2 linguri capere murate 130 g ton în ulei 4 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sare piper
Ruladă din piept de pui cu ton - Mod de preparare
Se spală prazul, se desface în foiţe partea verde şi se opăreşte. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se spală carnea, se usucă cu prosoape absorbante şi se bate uşor cu un ciocan de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper.Se scurge tonul de ulei. Se întind pe carne caperele tocate, se pun prazul şi tonul. Se rulează şi se prinde cu scobitori. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte rulada pe toate părţile. Se toarnă vinul peste ea şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se mai unge cu sos din când în când, iar dacă scade sosul, se poate pune şi puţină apă.