Salată caldă cu fasole verde şi alune prăjite (pentru gravide)
Această salată colorată poate fi preludiul unei cine rafinate, poate fi o cină în sine potrivită pentru oricine, dar mai ales pentru o femeie gravidă.
Ingrediente
Pentru dressing
1 ceapă roşie, tocată 1 lingură oţet vin roşu 1 lingură muştar 1/4 linguriţă sare piper 2 linguri ulei
Pentru salată
400 g păstăi fasole verde
2 linguri alune tăiate
1 1/2 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate
2 linguri pătrunjel verde tocat
salată verde după gust
Mod de preparare
Pentru prepararea dressingului, amesteci ceapa, oţetul, muştarul, sarea şi piperul într-un vas mic. Torni din ulei, treptat. Fierbi fasolea verde, fără capac, într-o oală mare , cam 5 minute. Scurgi, dai prin jet de apă rece şi laşi să se scurgă.
Rumeneşti alunele într-o tigaie la flacără medie, amestecând din când în când, cam 2-3 minute. Pui într-un vas mic ca să se răcească. Pentru a prepara salata, amesteci fasolea verde cu roşiile şi pătrunjelul într-un vas mare. Amesteci cu dressingul. Pui şi salată şi amesteci şi presari alunele pe deasupra. Serveşti imediat.